Det ser ut att bli en orolig arbetsmarknadshöst i Storbritannien.
Nästa vecka håller brittiska TUC en kongress där frågan om en generalstrejk ska diskuteras.

– Jag kommer definitivt att stödja strejker för högre lön, säger Len McCluskey, generalsekreterare för det brittiska och irländska fackförbundet Unite skriver The Guardian.

Han är en av talarna på TUC:s (brittiska LO) kongress som inleds på söndag.

Unite är med sina 1,5 miljoner medlemmar Storbritanniens största fackförbund och de har cirka 250 000 medlemmar inom offentlig sektor.

Len McCluskey säger att de anställda i offentlig sektor inte har fått någon löneökning alls de senaste tre åren. Och fram till 2015 så kommer löneökningarna att endast ligga kring 1 procent.

– Det är skandalöst. Attacken mot de anställdas löner är orättvis och många är upprörda, säger han till The Guardian.
Enligt Len McCluskey är sannolikheten hög att det blir en generalsstrejk i höst heller i början av nästa år.

Flera fackförbund står dessutom bakom en motion om att gå ut i konflikt för bättre villkor och i protest mot tuffa åtstramningar.

Mycket tyder därmed på att denna brittiska höst kan bli som förra årets höst. 
Då deltog cirka en miljon i en stor strejk den sista november och en rad konflikter bröt ut och protesmarscher hölls. 
I år planerar Unite en stor protestmarch i London den 20 oktober.

I år har dessutom konflikterna inom vårdsektorn blivit allt mer påtagliga. De offentliga sjukhusen har uppgett att lönen för sjuksköterskor kommer att sänkas på vissa sjukhus i Sydvästra England. Det har fått sjuksköterskornas fack att varna för att personalen kommer att lämna sina jobb.

I intervjun varnar även Unite för den sociala oro som kan uppstå då många unga är arbetslösa. Ett exempel är det upplopp som skedde i London förra sommaren.

Inför kongressen har Len McCluskey krävt att minimilönen i landet höjs med en pund, till £7.19 (cirka 8o kronor i timmen).

– Det skulle vara en jättebra stimulans för ekonomin. Låginkomsttagare skulle få cirka 450 kronor mer i veckan. Det är pengar som skulle användas för konsumtion, inte investeringar på Cayman Islands.