I dag drar IF Metall igång en kompetensbank som ska fungera som en arbetsförmedling där medlemmar kan matcha sin kompetens mot lediga jobb inom industrin.

– Kompetensbanken är ett komplement till Arbetsförmedlingen och ger arbetsgivaren en bra träffsäkerhet, säger Ola Sjösten, ombudsman på IF Metall och projektledare för kompetensbanken.

Arbetsgivare som anmäler lediga platser till Arbetsförmedlingen kan i dag dränkas i ansökningsbrev, samtidigt som de har svårt att hitta folk med rätt kompetens. Arbetsförmedlingen fungerar inte heller alltid som den borde när medlemmarna varslas om uppsägning.

– Arbetsförmedlingen gör inga direkta insatser under en varselsituation. Det kan dröja upp till 100 dagar innan man över huvud taget gör något, berättar Lars Ankarfjäll, fackets pressombudsman.

På IF Metalls kongress 2011 bestämdes att förbundet ska arbeta för minskad arbetslöshet bland medlemmarna. Men kompetensbanken blir också ett sätt att öka medlemskapets värde.

Tanken är att medlemmarna ska kunna skapa och lägga sitt cv i banken, logga in på medlemsportalen och matcha sin kompetens mot lediga jobb som arbetsgivarna anmält. Det gäller förstås arbetsgivare som IF Metall har kollektivavtal med.

– Kompetensbanken kommer att ge medlemmarna en fördel då de kan se vilka lämpliga jobb som finns om de till exempel hamnar i en varselsituation eller av andra skäl vill byta jobb, säger Ola Sjösten.

Under testperioden som ska pågå i ett halvt år ingår följande sju avdelningar: Mellersta Norrland, Värmland, Stockholms län, Norra Älvsborg, Göteborg, Norra Kalmar län och Sydvästra Skåne.

– Går det bra ska vi utveckla systemet och införa det i samtliga 37 avdelningar, säger Lars Ankarfjäll.

Cirka elva procent – eller 29 500 – av förbundets medlemmar är i dag arbetslösa.