Obduktionen av de gruvarbetare i Sydafrika som dödades av polisen för knappt två veckor sedan visar att majoriteten sköts i ryggen, skriver den sydafrikanska tidningen The Star. Det tyder på att de sköts i flykten, vilket går stick i stäv med polisens version att man öppnade eld i självförsvar när de strejkande gruvarbetarna anföll beväpnade med käppar och macheter.

34 personer dödades och över 80 skadades.

Omkring 600 strejkade gruvarbetare har återigen samlats precis i närheten av platsen där 34 av deras kollegor dödades, rapporterar AFP. Fler anländer hela tiden, medan poliser i bepansrade fordon avvaktar i närheten.

Tidigare på dagen rapporterade gruvbolaget Lonmin att bara 13 procent av arbetarna kommit till jobbet på morgonen. Enligt bolaget har flera arbetare som valt att avbryta strejken hotats av kollegor som fortfarande strejkar.