Foto: Paul Sancya

Han är inte bara vvs:are med heltidsjobb. Johan Eurén är brottare med olympisk medalj också – som uppvisade suverän parterrbrottning i både över- och underläge i kampen om bronsplatsen.

– Det känns grymt! Så häftigt att det inte är sant, svarar han på den klassiska ”hur känns det”-frågan ett par dagar efter bronsmatchen.

Han konstaterar att det tar några dagar att smälta alltsammans, men på måndag börjar det andra livet. Dags för rörmokande hemma i Göteborg igen. London och OS-festen lämnar han i morgon, torsdag.

– Sedan får jag väl se vad framtiden har att erbjuda, hur det blir med sparring och så. Jag måste ju ha en inkomst i alla fall.

Johan Eurén vet inte om han är den enda hetidsarbetaren i svenska OS-truppen, men har i alla fall inte stött på någon annan.

Han är 27 år och har parallellt med elitsatsningen på brottning utbildat sig till vvs-montör, under fem års pendlade han mellan skola, lärlingsjobb – och träningen i Örgryte. Resultatet är dels en bronsmedalj i tungviktsbrottning, dels fast heltidsjobb i vvs-branschen.

Vad är den största utmaningen för en brottare i olympisk klass?

– Att hålla nerverna i schack, det är så mycket intryck här … att börja med en kazak med massor av meriter. Magen körde ihop sig och det var dåligt med sömnen.

Och den största utmaningen som vvs-montör på Canmera Comfort?

– Jaa, det är väl att lämna allt tätt efter sig. Och det kan vara nog så jävligt.