En 24- årig man klämdes i går till döds vid en arbetsplatsolycka i Stockvik söder om Sundsvall. Enligt uppgift till polisen var mannen ensam på platsen när en hjullastare kom i rullning och klämde fast honom mot en bränsletank.

Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda, sent på eftermiddagen bekräftade polisen att han hade avlidit.

Den omkomne bodde i Hedemora och arbetade för företaget Schaktteknik som är en av underentreprenörerna till Peab, berättar Byggnadsarbetaren. Han hade arbetat i perioder på E4-bygget i Stockvik, söder om Sundsvall.

– Efter olyckan lades arbetet ner ett par timmar. De flesta som jobbar här kommer från andra orter så att skicka hem dem till sina tillfälliga bostäder känns inte rätt, sa projektchefen Henrik Gerber till Sundsvalls Tidning.

Han samlade i stället till flera informationsmöten under måndagen.