Den hotellchef som mitt under pågående löneförhandling slog ner Hotell- och restaurangfackets ombudsman har gjort en motanmälan.

Den kvinnliga ombudsmannen från Hotell- och restaurangfacket var där för att förhandla om en 20-årig medlems krav på utebliven lön under provtjänstgöring. Hon slogs ner av av hotellchefen, fick sitt halsband sönderrivet och började blöda.

Hotellchefen är polisanmäld för misshandel och olaga hot. Nu har också chefen lämnat in en polisanmälan, skriver Hallands Nyheter.

– Tyvärr har hot blivit mer vanligt när våra ombudsmän möter arbetsgivare. De får höra underförstådda hot som ”jag har din adress” eller ”vi vet var du bor”. Men det som hände vår ombudsman i Ullared går ändå utanpå det mesta, jag kan inte minnas ett övergrepp och en kränkning som den hon utsatts för, säger Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia till tidningen.