Centerledaren Annie Lööf vill förbättra a-kassan. Allt för få är med i a-kassan.
– Vi vill skapa ett mervärde. I dag kan vi se att många unga inte går med i a-kassan, säger hon.

Hon säger att det handlar om en översyn av flera trygghetssystem.

Det var på ett mingel om framtidens fackförening som Kommunal ordnade på onsdagseftermiddagen under Almedalsveckan i Visby som centerledaren förklarade att arbetslöshetsersättningen behöver reformeras.

Tillsammans med LO:s Karl-Petter Thorwaldsson, Dag Klackenberg från Svensk Handel och Kommunals Annelie Nordström diskuterade Annie Lööf framtidens fackförening. Hon berättade bland annat att hon är medlem i Jusek sedan studietiden.

– A-kassan måste förbättras. Situationen är ohållbar i dag. En mycket stor del utförsäkras samtidigt som a-kassan går plus med många miljarder, säger Torbjörn Johansson, LO:s avtalssekreterare, som deltog i Kommunals mingel.

Annie Lööf vill dock inte idag berätta närmare vilka förbättringar hon vill se i a-kassan. Det tänker hon tala om på en egen presskonferens längre fram i veckan.