Fastighetsanställdas förbund varslar om sympatiåtgärder till stöd för Hotell- och restaurangfacket. HRF:s strejk bryter ut i morgon klockan 14  om facket inte gör upp med Visita.

Fastighets varsel gäller total arbetsnedläggelse för dem som sköter rengöringen vid Gotlands slakteri i Visby och Guldfågel i Mörbylånga på Öland med start den 19 juni, om inte HRF och Visita har kommit överens innan dess. Företagen som varslas tillverkar livsmedel som till stor del levereras till hotell- och restaurangbranschen.

Även Livsmedelsarbetareförbundet har sympativarslat i dag för att stödja HRF. Livs stoppar alla leveranser av drycker från bryggerierna Carlsberg, Åbro, Krönlein, Kopparberg och Spendrup till Bishops Arms-restaurangerna i Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg, Stockholm och Luleå den 18 juni om HRF och Visita inte har träffat ett nytt avtal innan dess.

Det väntas komma ett bud från medlarna under eftermiddagen i HRF-konflikten. Om parterna inte kommer överens blir det strejk på elva hotell och restauranger i morgon.