Per Holmström blir ny förste vice ordförande i Kommunal. Han valdes på Kommunals förbundsmöte tidigare på eftermiddagen i dag.

Medlemsvärvning var det första ordet han nämnde i en liten programförklaring i sitt tacktal.

– Om vi inte klarar det faller allt. Vi måste kunna ta debatten på arbetsplatserna. Och vi ska inte bara värva utan jobba stenhårt för att behålla medlemmarna, förklarade han.

Viktigt-listan innehöll fler punkter: Kommunal ska synas på arbetsplatserna, driva på i yrkesfrågorna, utveckla demokratin och hålla sin organisation i trim.

Fram till valet var Per Holmström ombudsman på förbundskontoret. Senast jobbade han med stadgar och rättstvister. Tidigare har han arbetat med bärplockarnas arbetsvillkor.

Han växte upp i Farsta i Stockholms södra förorter. Efter skolan började han på gatu- och fastighetskontoret i Stockholms stad som fastighetsreparatör. 1985 eller om det nu var 1986 fick han sina första fackliga uppdrag som ungdomsansvarig och skyddsombud.

Sedan 1997 har han jobbat fackligt på heltid som ombudsman först på Kommunal Stockholm och sedan 1999 på Kommunal centralt.

Per Holmström är 48 år. Han bor i Värmdö utanför Stockholm, är gift och har två vuxna barn. Idrott är hans stora fritidsintresse. Har han varit fotbolls- och tennistränare.

Per Holmström efterträder Tobias Baudin, nyvald förste vice ordförande i LO.