Problemen med paddorna på kongressen är väldigt få, och supporten har tråkigt.
– Men ett fel är ju ett fel, det är nog viktigt att vi står här ändå, säger Jeanette Bergström.

Foto: Anders Emretsson

– Är det här man får Ipads? frågar Ingemar Göransson hoppfullt till Jeanette Bergström i Ipad-supporten på LO-kongressen.

Så är det ju dock inte, även om det ligger några utbytta paddor under disken så har supporten inga paddor för hemgång.

På årets kongress provar LO för förta gången att låna ut Ipadar till delegaterna. De kan rösta med dem, men framför allt används de för att visa talarordningen. Och de ersätter det gamla lappsystemet för att anmäla att man vill tala. Utanför plenisalen står Ipad-supporten i ett bås och väntar på problem.

Jeanette Bergström, i vanliga fall ekonom på LO, har gått en liten förberedande kurs för att kunna finnas till hands för dem som har problem med sina paddor.

Det vanligaste problemet är att användarna har för många fönster uppe och inte hittar det fönster de vill ha aktivt. I dag började några dagen med urladdade paddor.

– Det tar nästan tio minuter innan paddan vaknar upp igen efter att man har satt i sladden. Då tror man kanske att den är trasig, säger Jeanette Bergström.

Med tanke på hur olika erfarenhet som delegaterna har av datorer så har paddanvändningen gått väldigt bra, tycker hon.

– Man kan ju alltid prova att starta om, det tror jag många har koll på och klarar av själva.

Resultatet är att hon har ganska tråkigt i sitt bås. Tack vare att hon har jobbat länge inom LO finns det dock många som stannar till för en liten pratstund. Eller försöker få hem en Ipad.