Plåtarbetsgivarna lyckönskar Torbjörn Johansson för nomineringen till LO:s avtalssekreterare. Och ser positivt på att ett företrädare för IF Metall blir LO:s nye ordförande.

– Jag tycker det är roligt för Torbjörn Johansson att han får chansen till ett sådant jobb. Och jag önskar honom lycka till i den nya positionen, säger Henrik Boman, förhandlingschef hos Plåtslageriernas riksförbund (PLR).

Just nu pågår en konflikt mellan Byggnads och arbetsgivarna i VVS-företagen och PLR. I morse gick ytterligare 850 plåtslagare, vvs- och kylmontörer ut i strejk. Det betyder att nästan 2 500 byggnadsarbetare är ute i konflikt nu.

I morgon lockoutar arbetsgivarna 900 anställda. På torsdag tar Byggnads ut samma 900 i strejk samt ytterligare 300 anställda på plåtslagerier.

Henrik Boman säger att det blir en stor förändring med den LO-ledning som valberedningen nu föreslår. Han pekar särskilt på den nya ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson.

– IF Metall tar toppositionen och det borde betyda en ökad förståelse för märket och den konkurrensutsatta sektorns betydelse, säger PLR:s förhandlingschef.