Plåt- och vvs-arbetsgivarna har kallat in sina styrelser för att diskutera den pågående konflikten. I morgon eftermiddag ska de berätta sina beslut för medlarna i konflikten.

– Svårt att säga om en lösning är på gång. Det beror på hur styrelserna ställer sig. Det ser dock mörkt ut, säger Henrik Boman, förhandlingschef hos PLR.

Han säger att läget är ansträngt för medlemsföretagen och att det inte blir bättre med de tre varsel som kommer att träda i kraft de närmaste tre dagarna – om inte fack och arbetsgivare lyckas komma överens innan dess.

I morgon, tisdag, går ytterligare 850 plåtslagare, vvs- och kylmontörer ut i strejk. På onsdag lockoutar arbetsgivarna 900 av sina anställda. På torsdag tar Byggnads ut samma 900 i strejk och ytterligare 300 anställda på plåtslagerier i strejk. Det betyder att nästan 3 700 kommer att strejka på på torsdag.