När Fastighets sympativarslat för att stödja Handelsstrejken vägrade Almega att förhandla om andra avtal, berättar facket.

Almega Tjänsteförbunden lämnade över ett skriftligt dokument till fackets förhandlare som i dag, torsdag, kom på en utsatt förhandlingsträff. Det blev inga förhandlingar om löner och villkor för anställda inom fastighetsbranschen. Och detta gäller, enligt informationen från arbetsgivaren, alla avtalsområden så länge Fastighets inte tar tillbaka strejkvarslet för 30 städare.

Varslet gäller alla städare som jobbar på serviceentreprenadavtalet på åtta olika arbetsplatser, bland annat Smedjans köpcentrum i Luleå, Entré köpcentrum i Malmö, Ica Maxi på Kungsholmen i Stockholm och Ikea Bäckebol. Det träder i kraft den 20 april om inte handelskonflikten då är över..

– Almega Tjänsteförbunden agerar på ett sätt som Fastighets aldrig tidigare har upplevt i riksavtalsförhandlingar. Detta måste vi tolka som en mycket ovänlig handling. Förbundet får nu överväga att vidta åtgärder på grund av deras förhandlingsvägran, säger Fastighets förbundsordförande Hans Öhlund i ett uttalande på fackets hemsida.