Pappers varslar om sympatiåtgärder för att stötta Handels.

– Vi står bakom deras krav, och vill hjälpa till så att de får igenom dem, säger Matts Jutterström, förhandlingsombudsman på Pappers.

Tidigare i dag meddelade Byggnads att förbundet varslar om sympatistrejk för att stötta Handels. Nu varslar även Pappers om sympatiåtgärder.

– Det är en självklar del inom LO-samordningen att vi hjälper varandra om det tar tvärstopp på något håll, säger Matts Jutterström.

– Vi tycker också att handels har rättmätiga krav på ett rejält krontalspåslag och en jämställdhetspott, fortsätter han.

Pappers varsel innebär en blockad av leveranserna av hushållsprodukter, såsom toa- och hushållspapper från de fyra pappersbruken i Lilla Edet, Mariestad, Pauliström och Nyboholm. Blockaden träder i kraft den 23 april klockan 06:00 om inte Handels tecknat avtal innan dess.

Matts Jutterström hoppas att sympativarslen nu sätter ytterligare press på arbetsgivarna så att Handels kan få igenom sina krav som ska leda till mer jämställda löner.

– Vi tycker att det är nödvändigt att minska löneskillnaderna mellan kvinnor och män och då kan Handels inte nöja sig med mindre än det vi fått, räknat i kronor, säger Matts Jutterström, förhandlingsombudsman på Pappers.