Sent på eftermiddagen kom det fjärde sympativarslet för Handels strejk: Fastighets varslar om strejk på åtta handelsplatser.

– Vi har vidtagit dessa åtgärder eftersom vi ser att Svenskt Näringsliv hindrar Handelsanställdas förbund från att förhandla fram ett nytt kollektivavtal med rimliga villkor och som inte missgynnar kvinnodominerade branscher, säger Fastighets ordförande Hans Öhlund i ett pressmeddelande.

Strejkvarslet gäller alla städare som jobbar på serviceentreprenadavtalet på åtta olika arbetsplatser, bland annat Smedjans köpcentrum i Luleå, Entré köpcentrum i Malmö, Ica Maxi på Kungsholmen i Stockholm och Ikea Bäckebol.

Sammanlagt kan 30 städare komma att gå ut i strejk den 20 april.

Därmed har Byggnads, Målarna, Pappers och Fastighets varslat om strejk som bryter ut om Handels och Svensk Handel inte kommer överens.