Foto: Steven Senne

Milwaukee, Wisconsin: Mitt Romney, som tävlar om att bli presidentkandidat för republikanerna har valmöte i en fabrikslokal.

Jag förvånas över:

1. Så lite folk. Milwaukee är en miljonstad med många republikaner. Här är endast cirka 200 skyltviftande konservativa.

2. Han är inte så stark utstrålning som jag hade förväntat mig av republikanfavoriten. Hur ska han kunna hävda sig på samma scen som den karismatiske Barack Obama?

Wisconsin är den stat där guvernören Scott Walker kämpat för att driva igenom ett förhandlingsförbud för facken inom offentliga sektorn. Det var magstarkt även för det inte så fackföreningsvänliga USA.

Mitt Romney berömmer guvernören, som han tycker har mod och står för tuffa beslut.

Inser plötsligt vad problemet är med hans utstrålning. Han är inte hundraprocentigt trovärdig i sin konservatism. Han upprepar där på fabriksgolvet att han är ”a conservative”. Men det finns inga W Bush-vibbar i luften.

Politiska analytiker här i USA säger att det kommer att bli Romneys problem, han är inte konservativ. Bland annat drev han som guvernör igenom ett hälsoförsäkringsprogram som starkt påminner om Obamas hälsoförslag.

Därför kommer de mest konservativa att genomskåda honom och stanna hemma på valdagen. Och Romney behöver dem om han ska ha någon chans att nå Vita Huset.