… sammanhängande mediaproblem. Det ena är att väldigt mycket journalistik och debatt inte alls är objektiv längre, och att vi därför måste lära oss att läsa och lyssna med misstänksamhet. Det andra är att mediernas snabbhet trivialiserar, främst genom att fokusera på enskilda personers moral, så att det föreligger ett växande behov av fördjupning och inveckling – gärna på pedagogiska sätt: bra förenklingar som har känsla för motsatser och motsättningar: för vad det egentligen handlar om. Mediakritiken måste samverka med effektiva kritiska medier. Vilken form ska då detta samarbete ta sig för att blanda in så många deltagare som möjligt?

Läs också

Notisen till vänster är bara en sidokommentar till Eva-Lotta Hulténs viktiga artikel i Arbetet om behovet av mediagranskning.

Ibland dyker det upp såna notiser i Kulturflödet, och de är alltid 666 tecken långa. Läs fler 666:0r!