Försöken att sälja Saab fortsätter och flera företag är intresserade av att ta över hela eller delar av verksamheten. Ett av dem, kinesiska Youngman, är nu åter i Sverige.

Konkursförvaltarnas arbete med att sälja Saab fortsätter, men de är förtegna om processen och vill inte berätta om det finns några konkreta bud att ta ställning till.

– Det finns ett antal intressenter som är intresserade av helheten, fyra-fem stycken, och vi för en kontinuerlig dialog med dem, sade en av konkursförvaltarna Hans Bergqvist, under en telefonpresskonferens i morse, enligt TT.

Kinesiska Youngman är en av intressenterna och företaget säger sig vilja behålla tillverkningen i Trollhättan. Youngmans ledning är nu åter i Sverige för att träffa personer och organisationer som är betydelsefulla för en återstart av biltillverkningen.

– De stannar så länge det behövs men åtminstone en hel vecka, säger advokat Johan Nylén som är Youngmans svenska talesperson till lokaltidningen Ttela.

Vilka möten som är inplanerade vill han dock inte avslöja, men Youngman har en förhoppning om att inom kort kunna inleda slutförhandlingar med konkursförvaltarna.

Saabs förra ägare GM, har tidigare stoppat Youngmans planer på att ta över Saab, enligt Johan Nylén ska det inte längre vara något problem.

– Man kan säga att Youngman inte är beroende av General Motors. Youngman anser sig kunna komma igång med verksamheten i Trollhättan även utan General Motors, säger han till Ttela.

Förutom Youngman har också turkiska Brightwell Holdings och indiska Mahindra visat intresse för att ta över hela Saab. Det ska också finnas svenska intressenter. Dessutom finns ett antal spekulanter som vill köpa delar av verksamheten.