Tre saker ångrar Håkan Juholt mest under sina tio månader som partiordförande.

Staben, tv-debatten och hyresavin.

I en intervju med tidningen Östran/Nyheterna timmarna före avgångsbeskedet säger Juholt att han för sent, först efter höstens kris, formade laget med människor som skulle omge honom.

– Den stabiliteten som gör mig bättre, och får mig att undvika misstag och att vara bättre förberedd, den sortens stab hade jag behövt tidigare, säger han till tidningen.

Han önskar att han inte så kraftfullt hade försvarat beslutet att inte debattera i SVT när han placerades med Sverigedemokraterna. Särskilt som han ser debatter som sin bästa gren.

Det tredje misstaget gäller hyran för sambons lägenhet i Västertorp i Stockholm.

– Jag ångrar att vi, eller jag, inte bara tog hissen ner till den ansvarige och sade ”lös uppgiften”.

– Det är klart att jag förbannar att vi, eller jag, inte tog tag i det direkt. Herregud vad hade hänt, hur hade historien skrivits om jag hade sett till att vi fått klara besked.

Juholt har ”inga som helst tankar” om vem som blir hans efterträdare.

Han säger att beslutet att sluta var hans eget och att ingen i VU krävt hans avgång.

Men han anser att socialdemokratin förtjänar en ledare som kan vinna den breda allmänheten och att den ledaren inte är han.

Om sin egen framtid säger han att han är riksdagsman för Kalmar län och att han inte funderat på vad han ska göra men att han hoppas att ”han blir något som den nya ledningen har nytta av”.