Ett konkret bud på Saabs konkursbo närmar sig. Företaget Youngman kommer inom kort att lämna ett bud till konkursförvaltarna, om inte konkursboet redan styckats upp.

Nästa vecka kommer Youngman att lämna ett konkret på Saab till konkursförvaltarna. Enligt uppgifter till Dagens industri är Youngman villigt att betala 5 miljarder för Saabs konkursbo, och lika mycket till för att slutföra arbetet med Saabs så kallade Phoenixplattform som nu är under utveckling och som ska ligga till grund för nästa generations bilmodeller.

Youngmans plan är att så snart som möjligt komma igång med tillverkningen av Saab 9-3 i Trollhättan. De delar av bilmodellen som levererats av GM kommer att köpas in från andra leverantörer, enligt Dagens industri.

Konkursförvaltarnas planer på att stycka upp och sälja Saab i delar är dock ett orosmoment som kan störa Youngmans planer, uppger nyhetsbyrån Reuters. Teknikkonsulten Semcon vill till exempel köpa delar av Saabs utvecklingsverksamhet, och om stora delar av Saab säljs av blir det omöjligt för Youngman, eller andra företag, att köpa Saab som en fungerande helhet.