Facket ska träffa konkursförvaltarna varje vecka och Saabarbetarna ska få sina löner på måndag.

– Vi har löst de problem som varit, säger Darko Davidovic, chefsjurist på IF Metall.

Det fackliga missnöjet med Saabs konkursförvaltare har varit stort. Facken har inte kunnat nå förvaltarna och har inte fått kontinuerlig information. Facken övervägde därför att begära att konkursförvaltarna skulle bytas ut, men nu har problemen klarats ut.

I går träffade facken, med representanter från klubbar, avdelningar och förbundsnivå, de två konkursförvaltarna och deras tillsynsmyndighet. På mötet beslutades att förvaltarna ska träffa facken på en fastställd tid en gång i veckan framöver.

– Det var vad vi krävde så jag är nöjd med det, säger Darko Davidovic.

IF Metall hade också skickat en rad frågor till konkursförvaltarna bland annat om de försenade decemberlönerna. De ska nu vara på gång och kommer att betalas ut till IF Metalls medlemmar på måndag. Även tjänstemännen kommer att få sina löner i början av nästa vecka.

Facken har också undrat hur det ska bli med januarilönen. Den statliga lönegarantin löper nämligen ut den 19 januari, och kan bara betalas ut för uppsägningslön därefter, men IF Metalls medlemmar blir uppsagda först den 22 januari. De riskerade därmed att bli utan lön några dagar.

– Vi har löst det också. Lönegarantin ska fortsätta att gälla även efter den 19:e, säger Darko Davidovic.