Den tidigare vd:n för Skaraslättens Transport AB blir kvar i häktet över jul- och nyårshelgerna. Mannen greps den 15 november och häktades för första gången den 18 november.

Den långa häktningstiden beror på att kammaråklagare Johan Isaksson vid Ekobrottsmyndigheten behöver mer tid för att hinna väcka åtal. Nu har tidsfristen för åtalet förlängts till den 4 januari 2012.

Misstankarna gäller flera miljoner kronor som undanhållits i arbetsgivaravgifter och moms i två dotterbolag till Skaraslättens Transport AB – Quatron AB och CGT Containerdepå AB samt i den enskilda firman Chaufförshjälpen.

Skaraslättens Transport AB är moderbolag i en snabbväxande koncern som i dag är ett Västsveriges största åkerier. Enbart moderbolaget omsatte 310 miljoner kronor.

Skaraslätten har inte en enda chaufför anställd utan hyr enbart in egna företagare från Sverige, Polen, Rumänien och de baltiska staterna. De östeuropeiska chaufförerna fakturerar mellan 25 000 och 30 000 kronor i månaden.

Vd:n och ytterligare en person med kopplingar till koncernen häktades för tredje gången av Göteborgs tingsrätt i går, torsdag.