I fredags trillade pengarna in på en del av de Saabanställdas lönekonton, då den statliga lönegarantin föll ut. Andra har fått vänta till i dag då deras banker tagit längre tid på sig att föra över pengarna.

En av dem som fått pengarna i dag är Mats Roos som monterat bilar på Saab i mer än 15 år. Numer kör han truck på företaget.

Hur är det att äntligen ha fått ut augustilönen?

– Bra. Jag antar att jag fått pengarna, men jag har faktiskt inte kollat.

Varför inte?

– Jag har inte haft tid, och är inte i så akut behov att jag sitter och väntar på banken.

Hur har du klarat dig en månad utan lön?

– Det har varit knaggligt, men man har hankat sig fram. Det har blivit mycket blodpudding och så har jag tagit av sparpengarna, men jag har klarat mig utan nödlån. Det hade jag inte gjort om det blivit en månad till.

Nu väntas även septemberlönen också den här veckan. Vad ska du göra med pengarna?

– Man får väl lägga undan för framtida behov, om det blir så här igen. Och så finns det ju hål att stoppa i eftersom man tagit lite här och där för att klara den här månaden så det blir inget extra spenderat.

Vad tror du om framtiden för Saab?

– Den ser lite ljusare ut än för några veckor sedan. Hoppet stiger ju lite nu, och jag hoppas verkligen att de fixar det här. Nu jobbar jag en dag i vecka. I början var det skönt att få vara hemma, som att få extra semester, men nu vill man bara komma igång igen och komma tillbaka till det normala.