Det blir ingen konkursansökan från IF Metall i dag. Facket väntar in den överklagan som enligt uppgift ska skickas till hovrätten i dag.

– Efter samtal med Victor Muller under söndagskvällen har vi fått bekräftat att Saab i dag lämnar in en ansökan om att hovrätten prövar bolagets begäran om rekonstruktion. Hovrätten har uttalat att ärendet ska behandlas skyndsamt. Under dessa omständigheter känner jag inte att vi har medlemmarnas uppdrag att under dagen begära Saab i konkurs, säger IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Han tillägger att Saabs överlevnad har en stor betydelse inte bara för de 3 400 anställda på företaget utan för mångdubbelt fler anställda hos underleverantörer och inom service, handel och transporter i hela regionen.

IF Metalls klubbordförande på Saab, Håkan Skött, hoppas att hovrätten ska godkänna företagets ansökan om rekonstruktion.

– Då får IF Metalls medlemmar snabbare sin lön via lönegarantin och bolaget får ett välbehövligt andrum, säger han i pressmeddelandet.