Handels kongress beslöt att sänka medlemsavgiften för dem som tjänar minst. Därmed ska även deltidsanställda med kort arbetstid och timanställda ha råd att vara med i facket.

Den nya avgiften är 110 kronor för dem som tjänar mindre än 8 000 kronor i månaden.

– Medlemsavgiften har väldigt stor betydelse för medlemsutvecklingen. Detta ser vi genom många undersökningar som säger att en av de allra vanligaste orsakerna till att man avstår från medlemskap är att man uppger att det är för dyrt. Det är helt avgörande för förbundets framtid att vi attraherar de unga med lägst inkomster, sa Handels ordförande Lars-Anders Häggström.

Fem nya ledamöter valdes in i Handels förbundsstyrelse i går, fredag. Fyra ledamöter valdes om.

De fem nya: Annika de Klonia, 55, Stockholm, Jessica Samuelsson, 31, Göteborg, Daniel Tillgren, 41, Västerås, Tommie Hägg, Halland, Sophia Andersson, 27, Stockholm. Fyra valdes om: Melinda Hedström, 44, Skellefteå, Anders Rydahl, 43, Sundsvall, Threse Möller, 37, Malmö och Marie Söderqvist, 51, Jönköping.

Ordföranden Lars-Anders Häggström, första vice ordförande Susanna Gideonsson och andre vice ordförande Tommy Tillgren valdes om tidigare under kongressen.