Manpower backar sedan IF Metall kritiserat delar av ett dokument om arbetssökandens personuppgifter.

– IF Metall är en av våra avtalspartner och det är klart att vi lyssnar på dem. Vi tar omedelbart bort fackligt medlemskap som en av de personuppgifter som vi samlar in. Och de övriga invändningarna ska vi begrunda, säger Magnus Nordkvist, förhandlingschef på Manpower.

LO-Tidningen har tidigare i dag berättat om dokumentet som arbetssökande förväntas fylla i. Det går ut på att de arbetssökanden ska gå med på att Manpower samlar in personuppgifter och där bland annat fackligt medlemskap ingår. Dessa uppgifter ska kunna överlämnas bland annat till Manpowers kunder och till rättsväsendet.

Dessutom vill Manpower att den arbetssökande överlåter alla rättigheter till videoinspelningar med den arbetssökanden, att Manpower ska kunna ändra i inspelningarna och ha rätten att överlåta dem till andra.

När IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic igår fick kännedom om Manpowers insamling av personuppgifter begärde han omedelbart en diskussion med företaget. Den ägde rum tidigare idag.

– Utifrån vad Manpower har sagt till mig är jag nöjd. Än har jag dock inte sett detb färdiga resultatet, säger IF Metalls förbundsjurist.

Han tror att det handlar om att Manpower inte tänkt klart om sin policy insamling av personuppgifter.

Manpowers förhandlingschef säger:

– Det här är ett försök från vår sida att använda ny teknik för arbetssökande. Ett pilotprojekt som vi får se hur det fungerar.

IF Metall och Manpowers ledning ska träffas igen om två veckor för att diskutera företagets nya skrivningar om insamling av personuppgifter.