När två byggnadsjobbare i Skåne kom tillbaka efter semestern fick de sparken och blev utan lön. Nu stämmer facket företaget YMP AB i Arbetsdomstolen.

De bägge byggnadsarbetarna hade arbetat åt företaget YMP AB i cirka ett år.

Efter semestern fick de inte tag på sin arbetsgivare och den ene fick per telefon beskedet att han var avskedad, skriver Byggnadsarbetaren.se. Den andra fick uppmaningen att stanna hemma och vänta. Efter två veckors väntan vände sig byggnadsarbetaren i stället till a-kassan för att få ersättning.

Byggnads har i flera omgångar förhandlat med arbetsgivaren utan resultat, skriver tidningen.

Facket vänder sig därför till Arbetsdomstolen och yrkar att byggnadsarbetarna ska få ett allmänt skadestånd eftersom det hävdar att männen avskedats utan saklig grund.

Förutom ett allmänt skadestånd yrkar facket att de ska få sina uteblivna löner och sin semesterersättning, totalt en summa på 116 881 kronor för de båda. Det yrkade skadeståndet är 100 000 till var och en.