Maskinförarstrejken är nu mindre än ett dygn bort, och medlarnas försök att ena parterna har ännu inte gett något resultat.

– De håller på och för olika dialoger med oss och Byggnads, men vi har inte fått några besked, säger Hampe Mobärg vd för Maskinentreprenörerna.

Helgens medling mellan Byggnads och Maskinentreprenörerna fick inget synligt resultat. Medlarna lämnade inget bud till parterna utan samtalen fortsätter även idag. Både Byggnads och Maskinentreprenörerna har haft möten med medlarna på morgonen.

– Vi står på ständig standby och väntar på att de ska ringa, säger Hampe Mobärg.

Enligt uppgifter från Byggnads avtalssekretare Torbjörn Johansson skulle medlarna lägga sitt bud på söndagen, om de skulle bli något bud alls. Men det är inget Hampe Mobärg hört. Han säger att medlarna fortfarande inte lämnat något besked alls och att han därför inte vet om det kommer något bud under dagen.

Om medlarna inte lyckas ena parterna i dag träder Byggnads strejk i kraft i morgon. Klockan 06:00 lägger runt 600 maskinförare på 38 företag spridda över landet ner sitt arbete.