Byggnads får stöd i konflikten med Maskinentreprenörerna. I dag varslade fackförbundet Seko om en sympatistrejk.

Varslet gäller Sekos medlemmar som jobbar som maskinförare på de 38 företag som Byggnads första varsel gäller. Byggnads medlemmar går i strejk redan på tisdag och Sekos följer efter en vecka senare, den 19 april, om parterna inte enats om ett nytt avtal innan dess.

– Vi tycker att det Byggnads strider för, att få konkurrensneutrala avtal, är viktigt och riktigt. Vi vill därför hjälpa dem att uppnå det. Det är anledningen till att vi sagt ja till byggnads förfrågan om sympatiåtgärder, säger Sekos avtalssekreterare Sven-Olof Hellman.

Sekos varsel lämnades till arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna i dag. Strejkvarslet gäller runt 200 medlemmar och Sven-Olof Hellman säger att han hoppas att det bidrar till att öka trycket på arbetsgivarna.

– Vi hoppas att de besinnar sig och går tillbaka till förhandlingsbordet så att Byggnads kan få till avtal som är neutrala och inte gynnar vissa företag, säger han.