– Jag har aldrig haft det så roligt. Så sammanfattar Ingrid Sjökvist uppdraget som ordförande för föreningen Liv i Sverige, där hon efterträdde grundaren Göran Palm för ett år sen.
Vi träffas på ett fik för att prata berättande. Jag är så nyfiken på denna organisation som låter dem komma till tals som annars inte syns. Genom sin tidskrift, genom antologier, i yttersta fall genom att hjälpa till att få hela böcker utgivna. Och de jobbar även muntligt, genom berättarträffar över hela landet.


Jag vet ju vilket jobb det är
att skriva och att ge konstruktiv kritik. Och desto mer imponerad blir jag av att höra Ingrid berätta om den omsorg de som är aktiva i Liv i Sverige lägger ner, i stort sett gratis. För att berättelserna ska få plats i bilden av verkligheten.
Vissa projekt har till och med varit med och format politiken.


Efter vårt fika bestämmer jag mig
för att berättandet är en motkraft att satsa på. Just därför att det kommer underifrån.
Rubriken ”berättelser” är således invigd på Kultursidan. De har funnits där förut. Men nu blir de mer av ett riktmärke.

LIV I SVERIGE

Besök föreningens hemsida för att få veta mer: www.livisverige.org