Fackförbundet Unionen ska kräva ökad reallön, moderna arbetstidsregler och omställningsstöd för visstidsanställda. Det har Unionens förbundsråd beslutat.

– De moderna avtalslösningar vi vill ha när det bland annat gäller arbetstider handlar inte om uppluckring av reglerna som när arbetsgivarna pratar om moderniseringar. Vi vill utveckla avtalet så att det blir ett stöd för våra medlemmar i ett arbetsliv om är annorlunda, säger Niklas Hjert, Unionens förhandlingschef.

De krav som tjänstemannafacket nu ställer sig bakom har utarbetats på regionala avtalskonferenser och i enkäter till medlemmar och klubbar.

På de stora avtalsområdena saknar visstidsanställda rätt till omställningsstöd. Nu vill Unionen att även de visstidsanställda ska få rätt till råd, stöd och annan hjälp för att skaffa ett nytt jobb. I den senaste avtalsrörelsen fick Unionen ett kompetenssparande på 0,2 procent inskrivet i avtalen. Nu vill facket utveckla detta och utveckla system för kompetenssparandet.

Unionen vill förutom höjd reallön också ha en höjning av lägstalönerna med minst avtalets nivåhöjning. Dessutom lyfter Unionen fram att alla ska ha rätt till löneutveckling och rätt till lönesamtal.

– Det är bara drygt hälften av medlemmarna som har lönesamtal, säger Niklas Hjert.

I nästa steg i Unionens avtalsförberedelser ska fackets 11 avtalsdelegationer konkretisera kraven. Och i förberedelserna ingår samordning med Sveriges Ingenjörer och LO:s industrifack.

Först ut för Unionens del är bland annat Teknikavtalet och på det området börjar förhandlingarna första november.