Svaren från dem som är med i LO-opinion bekräftar ännu en gång att det inte finns någon självklar kandidat till posten som partiledare för Socialdemokraterna.

41 personer, 40 personer av dem som svarade, föreslog ett namn var. De var inte särskilt överens. Resultatet blev 21 namn.

LO-Tidningen ställde en öppen fråga. De som svarade fick själva fylla i namn. Det fanns inga förslag att välja på.

Mer än hälften hade inget namnförslag. Åtta personer föreslog fler namn.

Veronica Palm fick nio röster och hamnade i topp följd av Tomas Eneroth och Thomas Bodström med fem röster vardera. Sven-Erik Österberg fick tre röster, Lena Sommestad och Margot Wallström två var.

15 personer fick en röst var. Listan innehåller namn som Karl-Petter Thorwaldsson, förbundsfunktionär på IF Metall, Lars ”Mejern” Larsson, byggnadsarbetare och riksdagsman för Värmland, Peter Hultqvist, riksdagsman för Dalarna, Folksamchefen Anders Sundström, Pär Nuder och – faktiskt – Göran Persson.

Maria Vängbo, Umeå, är samordnare på Konsum Nord och avdelningsordförande i Handels. Hon tillhör majoriteten som inte föreslår något namn.

– Jag tycker att partiet ska satsa på ett okänt kort. Vi behöver förnyelse. Det finns så många erfarna som kan hjälpa till i arbetet med att leda Socialdemokraterna mot en valseger.