Enligt den första officiella sammanställningen dog minst 365 civila under 18 dagars oroligheter i Egypten, rapporter nyhetsbyrån AP.

I dag, torsdag, är läget fortfarande instabilt. Flera vilda strejker har brutit ut i landet.

Tusentals flygplatsanställda, textilarbetare och industrianställda har gått ut i konflikt med bland annat krav på att cheferna på de statliga arbetsplatserna ska sparkas.

De militära ledarna krävde ett slut på strejkerna. 
I ett sms som skickades från myndigheternaa uppmanar de landets arbeta att gå tillbaka till sina arbetsplatser, skriver AP.

Samtidigt har protesterna som startade i Tunisien med den så kallade jasminrevolutionen spridit sig.
 Efter nattens oroligheter i Bahrain är det politiska läget instabilt.

– Ned med kalifen, ropade demonstranterna på gatorna och kräver att den styrande kungafamiljen ska lämna makten.
Minst tre människor dödades under natten och ett 60-tal saknas efter att kravallpolisen stormat de tusentals demonstranter som slagit läger på Pärltorget i huvudstaden Manama.

– Vi är djupt oroade över att myndigheterna har använt dödligt våld mot fredliga demonstranter, säger Sharan Burrow, generalsekreterare på världsfacket IFS, i ett uttalande.
De fackliga organisationerna är svaga arabvärlden där oroligheterna nu pågår. Många fack har inte kunnat verka fritt och hela deras existens har byggt på att de har accepterats av regimerna. 
I Bahrain spelar dock fackföreningsrörelsen en mer betydande roll. De har varit aktiva och deltagit i att organisera protesterna.
I dag, torsdag, kom fler rapporter om demonstrationer i flera länder.

I Jemen har en grupp på cirka 2000 protesterande studenter stött samman stött samman med polis och demonstranter som försvarar den sittande regimen i staden Sanaa, uppger nyhetsbyrån TT.
 Samtidigt fortsätter oroligheterna i Libyen. Regeringsmotståndarna har utlyst en ”Ilskans dag” och det har skett sammandrabbningar i städerna al-Bayda och Benghazi, rapporterar brittiska BBC.

Enligt Nezam Qahoush, koordinator på världsfacket IFS i Jordanien, talar mycket för att oroligheterna kommer att fortsätta. Enligt de rapporter han fått organiserar just nu irakiska fackföreningar demonstrationer mot den sittande regeringen.

Läs mer: