Tidningen Kollegas tilltänkte chefredaktör hoppar av jobbet innan han ens börjat. Det gör han efter att ha träffat redaktionen och fått godkännande från Unionens förbundsstyrelse.

– Egentligen avbröt jag förhandlingarna innan allt var klart. Och det har inget med mitt möte med redaktionen att göra utan det handlar om att jag inte tror att jag klarar att gå in med 100 procent i jobbet, som jag tycker man kan kräva på en sådan post, säger Christer Isaksson, som ändrat sig om jobbet som chefredaktör på tidningen i Kollega.

Christer Isaksson är 59 år och håller på att lämna sitt delägarskap i kommunikationsfirman Gullers Grupp. Nu tänker han ägna sig åt författande och att frilansa som journalist.

Tidigare har han arbetat på bland annat Dagens Politik, TV 4 och A-pressen. Han har dessutom skrivit både deckare och en bok om Mona Sahlin.

Kollega är fackförbundet Unionens medlemstidning och har funnits sedan Sif och HTF slogs ihop till Unionen 2008.

I slutet av våren går tidningens nuvarande chefredaktör Tommy Zettervall i pension. Under några månader har Unionen sökt en ny chefredaktör till Kollega. Uppenbarligen misslyckades Unionen med att få sitt förstahandsval.

Enligt uppgift är det nu en betydligt yngre kvinna som står på tur. Hon är den som kom tvåa vid rekryteringsprocessen.