Två män från Mellansverige togs på bar gärning när de hade sex med prostituerade. Männen som kandiderar för Socialdemokraterna i valet blev påkomna av polisen i en av LO-förbundets övernattningslägenheter.

De båda männen var i Stockholm i juli för att delta i arbetet med valupptakten. De avslutade dagen på krogen och blev ordentligt onyktra.

Polisens spanare fick syn på en av dem på Malmskillnadsgatan strax efter klockan två på natten där han gjorde upp ett sexköp med två utländska prostituerade.

Polisen följde efter till lägenheten i centrala Stockholm som tillhör ett LO-förbund.

Eftersom lägenhetsdörren inte var låst gick polisen in. De kom då på de båda männen när de utförde sexuella handlingar med kvinnorna.

Båda männen kandiderar för Socialdemokraterna till fullmäktige i varsin kommun i Mellansverige, en av dem är fackligt engagerad och har tidigare haft kommunpolitiska uppdrag, den andre är förtroendevald inom LO.

– Jag ska avsäga mig alla uppdrag, säger en av männen till Aftonbladet.

Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan säger till TT att om uppgifterna om sexköp stämmer så har männen förverkat sitt förtroende och han förväntar sig att de lämnar alla uppdrag för partiet.

– Sexköp gör att man åker ut med huvudet före, det är inte förenligt med att kunna representerar Socialdemokraterna.