36 procent i LO-opinion vill höja spärren för småpartier från dagens fyra till minst fem procent.

Det vanligaste argumentet för att höja ribban är att det därmed blir svårare för Sverigedemokraterna att komma in i riksdagen.

Bara tre procent i LO-opinion vill sänka spärren för småpartier. 61 procent vill behålla den nuvarande spärren på fyra procent.

Fyra av fem i LO-opinion vill behålla dagens ordning med fyra år mellan valdagarna. De flesta som vill ha en ändring efterlyser kortare valperioder.

Nio av tio vill behålla den gemensamma valdagen för riksdags-, kommunal- och landstingsval. De flesta är överens om att skilda valdagar leder till minskat valdeltagande.

– Det är svårt nog att få folk till vallokalerna redan nu, tycker Carola Andersson, svetsare på Volvo Lastvagnar i Umeå och aktiv i IF Metall.

Ingela Svensson, kock på Oxievångs förskola i Malmö och aktiv i Kommunal, föreslår en enda gemensam valdag som även omfattar kyrkovalet.

Jonny Blix, reparatör på Riksbyggen i Norrköping och aktiv i Fastighets, har ett annat föreslag för att höja valdeltagandet.

– Det borde gå att rösta på nätet och identifiera sig på samma sätt som när man deklarerar. Det skulle öka valdeltagandet med tio procent.