Efter semestern nyanställs ytterligare 26 personer på Volvo Lastvagnar i Umeå. Även den här gången handlar det om visstidsanställningar.

– Det känns bra att produktionen ökar, men då måste man också öka gruppen som är tillsvidareanställd, säger William Frank, Metallklubbens ordförande.

I dag är 30 procent av metallarna i Umeå visstidsanställda. Företaget började redan i fjol att visstidsanställa ett stort antal personer.

– Vi tog in cirka 400 visstidare och i proportion till det så är ju de här 26 inte särskilt många. Även om vi tycker att varje anställning är bra, säger William Frank.

De som ska nyanställas sommarvikarierar redan på företaget och har fått besked om att anställningarna fortsätter fram till den sista december.

– Vi ska titta på vilka jobb som finns lediga och så ska vi göra omplaceringar av den personal som är tillsvidareanställd. Då får de här 26 fylla de hål som blir, säger William Frank.

Nyanställningarna är en följd av den investering som företaget gjort på 1,5 miljarder kronor. Till hösten ska produktionen ske i fyrskift i presshallen och det kräver mer personal.

– Vi ökar vår presskapacitet och har en helt ny automatisk presslinje. Vi tar hem jobb som tidigare legat på underleverantörer, säger Thor Persson, informationsdirektör i Umeå.

Facket kräver att företagsledningen tillsvidareanställer en stor del av visstidarna. Men enligt Thor Persson kan det ske först efter den sista december, då de första 50 – 60 visstidsanställdas kontrakt går ut. Sedan uppnår succesivt fler tolvmånadersspärren fram till sista april nästa år.

– Då erbjuds de automatiskt tillsvidareanställningar. Frågan vi har med facket är om de ska tillsvidareanställas nu eller senare. Men vi känner att den europeiska ekonomin är för osäker än, även om det andas en viss försiktig optimism, i alla fall när det gäller lastbilar och kommersiella fordon, säger Thor Persson.