Maud Olofssons senaste utspel om att alla som går i pension skulle få en F-skattsedel är ett märkligt sätt att bedriva arbetsmarknadspolitik. Hon säger att de flesta pensionärer skulle tjäna på att jobba som F-skattare. Det skulle jag väldigt gärna vilja att Maud Olofsson utvecklade på vad som skulle vara mer fördelaktigt att vara F-skattare jämfört med en vanlig anställning för pensionären!

Varför nu överhuvudtaget pensionärer ska konkurrera om lönearbete på en arbetsmarknad med hög arbetslöshet är ju också en berättigad fråga!

Som F-skattare räknas du som egen företagare och ska själv betala in skatter och arbetsgivaravgifter. Du ska själv stå för försäkringar med mera. I princip gäller heller inga arbetsmiljö- eller arbetsrättsliga lagar för en F-skattare.

Centerns politik är glasklar, man vill slå sönder nuvarande arbetsmarknad och öppna upp en mer oreglerad marknad som gynnar arbetsgivarna och missgynnar arbetstagarna.

F-skattearbetande pensionärer kommer att göra det ännu svårare för ungdomar att få ett arbete. Centerns svar på det är väl att sänka ungdomslönerna ytterliggare.

Som jag ser det är Centern det största hotet mot våra ungdomars möjligheter att få ett arbete som man kan försörja sig på. Förslag om sänkta ungdomslöner och F-skattearbetande pensionärer hör hemma hos Sverker i Plus, alltså i den röda soptunnan!

Kurt Karlsson
Seko