Enligt Torgny Lindgren behöver man tre saker för att bli författare: sköna tofflor, te och så en hund.

Mina tofflor är det inget större fel på även om de börjar bli lite slitna, och jag dricker såväl grönt som svart te under mina arbetspass. Däremot har jag ingen hund, och det kanske var den omständigheten som gjorde att jag trillade dit.

Jag satt nämligen djupt försjunken i arbetet på en självbiografisk roman, jag dök i minnesbrunnen för att försöka fiska upp en massa saker som jag trodde att jag hade glömt, tiden bara rusade i väg och till slut somnade benen.

Men det märkte jag inte, så uppslukad av romanskrivandet var jag, och när jag då plötsligt behövde kolla den exakta ordalydelsen av en psalm och reste mig för att hämta min gamla konfirmationspsalmbok från vardagsrummet bar mig inte benen.

Speciellt illa gick det för vänsterfoten som vek sig, svullnade, blev missfärgad och började värka.

Så nu sitter jag med stukad
och lindad fot och med insikten att jag faktiskt skulle behöva en hund som puffade på mig när jag har för långa arbetspass vid datorn.

Undrar vad Torgny Lindgren anser om att, i brist på hund, använda sig av äggur. Man borde nog fråga honom till råds om det.

Margareta Zetterström