Under måndagen ska medlarkontakterna i den pågående pilotkonflikten fortsätta.

Pilotfacket tror att de närmaste dagarna blir hektiska, strejk riskerar att bryta ut på onsdag.

– Vi kommer att fortsätta i morgon (måndag), sa Pilotföreningens ordförande Gunnar Mandahl till TT efter söndagens kontakter med medlarna.

I onsdags skulle den pilotstrejk som drabbat fyra regionalflygbolag ha utökats till en storstrejk. Pilotföreningens sympativarsel skulle då ha lamslagit svenska flygbolag. Men medlarna och Medlingsinstitutet sköt upp Pilotföreningens strejkvarsel för cirka 2 000 medlemmar.

Sympativarslet sköts upp en vecka, medan medlarna funderar på en lösning. Detsamma gäller den regionala konflikten. Piloterna på Avia Express, Avitrans Nordic, Golden Air och Svenska Direktflyg inledde sin strejk i måndags — men avbröt den natten till onsdagen.

Den heta frågan mellan facket och Flygarbetsgivarna handlar om flygbolagens rätt att hyra in personal från bemanningsföretag. Arbetsgivarna vill ha förändringar i kollektivavtalet, vilket facket anser försämrar villkoren.

Medlarna har avsatt tid för parterna även på måndagen och tisdagen.

– Vi räknar med att det blir mer eller mindre dygnet runt de närmaste dagarna, säger Mandahl.