LO-Tidningens nya chefredaktör och vd heter Johanna Kronlid.
– Det ska bli spännande, roligt och en utmaning att ta över uppdraget, säger hon.

Johanna Kronlid

Foto: Anna Hållams

Hon tar över rollen som chefredaktör och vd i höst när de nuvarande cheferna Martin Lindblom och Tommy Öberg lämnar sina uppdrag.

Johanna Kronlid har en gedigen bakgrund som arbetsmarknadsjournalist och det var intresset för arbetsmarknadsfrågor som ledde henne till LO-Tidningen.

– Arbetsmarknaden är ett intressant område som jag kan väl, och på LO-Tidningen finns det stora möjligheter att vara nyhetsledande och sätta dagordningen när det gäller arbetsmarknadsfrågor, säger hon.

I dag är Johanna Kronlid chefredaktör för tidningarna Lag & Avtal, som bevakar arbetsrättsfrågor, och för Arbetarskydd som skriver om arbetsmiljöfrågor. Lag & Avtal har hon lett i sex år och hon tror att det kan komma att märkas på LO-Tidningen i framtiden.

– Varje chefredaktör sätter sin prägel på en tidning och med min bakgrund kanske det blir mer arbetsrättsfrågor i början, men sedan får vi se. Hur tidningen ska utvecklas ska vi givetvis ha en dialog och diskussion om på redaktionen.

Johanna Kronlid är 51 år och har ett förflutet som metallarbetare på Hägglunds, där hon jobbade i två år, innan hon valde journalistyrket.

Som reporter har hon varit anställd på lokaltidningar i Norrland, tidningen Metallarbetaren och senare Dagens Arbete. Hon har också frilansat, bland annat från Singapore, innan hon blev redaktionschef på lärartidningen Skolvärlden. För sex år sedan blev hon chefredaktör på Lag & Avtal och tre år senare fick hon också samma roll för tidningen Arbetarskydd.

Johanna Kronlid efterträder Martin Lindblom som vd för LO-Tidningen då han går i pension i höst, och hon ersätter också Tommy Öberg som chefredaktör, då han valt att fortsätta som reporter på tidningen.