Facket vill stoppa missbruket av visstidsanställningar och kräver en jämställdhetspott för högre löneökningar, när förhandlingarna om ett nytt avtal för tvätterianställda fortsätter i dag.

Förra veckan tackade IF Metall nej till ett bud om ett nytt tvättindustriavtal från industrins medlare opo. Löneökningarna var för låga och det fanns ingen lösning på visstidsfrågan.

I tvätteribranschen har det utvecklats en praxis med många korta visstidsanställningar. Det finns anställda som jobbat i över ett år i sträck, men aldrig haft kontrakt på mer än några dagar i taget, enligt Veli-Pekka Säikkälä, avtalssekreterare för IF Metall.

– Det är ett daglönesystem som inte är värdigt vårt land 2010. Det var sånt man höll på med i hamnarna i USA på 1930-talet, säger han.

Visstidsfrågan är den stora stötestenen i förhandlingarna, men även lönefrågan ligger på förhandlingsbordet. Genomsnittslönen på det kvinnodominerade avtalsområdet är 20 253 kronor, och facket kräver därför större löneökningar än för den övriga industrin.

– Det här är ett område där LO-samordningens beslut om jämställdhetspotter gäller. 

– Vi tittar på vad andra förbund fått på sådana avtalsområden, säger Veli-Pekka Säikkälä.

Parterna fortsätter i dag förhandlingarna direkt med varandra, men de har också träffar med opo inplanerade.

– Vi räknar med att få ett nytt bud från opo någon gång under veckan, men vi vet ännu inte när, säger Veli-Pekka Säikkälä.

Avtalet som omfattar runt 2 500 tvätterianställda löper ut på måndag, den 31 maj.