”I dagens globaliserade ekonomi har fackföreningsrörelsen att välja mellan att globaliseras på allvar eller att gradvis gå under.”

BOKTIPS. Förre chefredaktören för Mål&Medel Bror Perjus tar i den nyutkomna boken  Ett annat ord för mord avstamp i "det hittills främsta och mest konkreta exemplet på vad […] facklig, global mobilisering kan innebära".

 

Han skildrar i detalj de internationella stödaktioner 1980 och 1984 som tvingade Coca-Cola att sätta stopp för mördandet av fackliga företrädare vid en fabrik i Guatemala.

 

 
   

Kampen är global

Bokens huvudsyfte är dock dagsaktuellt: att skildra de internationella koncernernas makt och hur de undanglider all kontroll – och varför det behövs internationell samverkan för att möjliggöra fackligt arbete världen över för anställda vid storföretagen och deras underleverantörer.
 

Ny bok: Ett annat ord för mord. Om Coca-Cola, demokrati och global ekonomi.

Författare: Bror Perjus.

Förlag: Premiss. Gå till förlagets hemsida!