Drygt 2.000 fastighetsskötare får 855 kronor mer i lön på två år. Lägstalönerna höjs med samma belopp. Fastighets har gjort upp med Almega Fastighetsarbetsgivarna.

Därmed blir det ingen strejk på måndag och övertidsblockaden som varit i kraft sedan den 1 maj är avblåst.

Avtalet i torsdags med Fastigo för 12.500 fastighetsskötare banade vägen. Löneökningarna hamnar på samma nivåer i avtalet med Almega Fastighetsservice.

Avtalet med Almega Fastighetsservice innebär att lönerna höjs med 275 kronor den 1 juni och med ytterligare 580 kronor den 1 april 2011. Alla är garanterade minst 415 kronor. Dessutom får alla ett engångsbelopp på 250 kronor för april och maj i år.

Vi har fått ett bra avtal jämfört med andra avtalsområden med motsvarande löneläge. Vi har tvingats till stridsåtgärder och hamnat i medling men ändå förhandlat rejält i drygt två månader och nått en uppgörelse som betyder mycket för våra medlemmar, säger Fastighets ordförande Hans Öhlund i ett pressmeddelande.

Avtalet innehåller bestämmelser om att deltidsanställda ska stå först i kön när företagen behöver mer arbetskraft, bestämmelser om inhyrning och bestämmelser om att 0,05 procent av lönesumman ska sättas till utbildning. Det här är också skrivningar som finns med i avtalet med Fastigo.