I morgon, tisdag, samlas Kommunals stora avtalsdelegation för tredje gången. Det återstår att se om det blir tredje gången gillt och 370.000 anställda i kommuner och landsting får ett nytt avtal.

Det börjar bli bråttom. Efter Kristi Himmelsfärdshelgen är det bara tre veckor kvar till Kommunals kongress. Sedan börjar semestrarna.

Om det inte blir något avtal den här gången heller är en möjlighet, eller ett hot, att förhandlingarna ligger nere över sommaren. I augusti får Kommunals nya ledning ta över.

– Jag hoppas att vi blir klara den här veckan, säger Kommunals avtalssekretare Håkan Pettersson.

Tror du det?

– Det är en annan fråga.

Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s, Sveriges Kommuner och Landstings, förhandlingsdelegation:

– Jag tror att vi blir klara. Jag är alltid optimist. Det ligger i allas intresse att få det här avtalet avklarat. Det är inte kul att ha en Kommunalkongress och sväva i ovisshet om löneavtalet. Det blir jättekonstigt.

Förhandlingar i det tysta
Hittills har SKL gjort upp om lönerna för nästan en halv miljon tjänstemän – om man räknar in 110.000 medlemmar i Vårdförbundet. De fick ett lönelyft på två procent från den 1 april. Det blev klart redan i december när SKL:s styrelse beslöt att inte säga upp det sista avtalsåret.

De övriga får två procent från den 1 april i år och ytterligare 1,5 procent den 1 april 2011.

Därmed har SKL gjort upp med alla – utom Kommunal. Till och med lärarna har fått ett nytt avtal, trots det högljudda tonläget inför förhandlingarna.

Men Kommunal förhandlar i det tysta. Ingenting har läckt ut. Det är en öppen fråga om det blir ett nytt avtal den här gången eller inte.

– Vi står en bit ifrån varandra just nu, säger Ingela Gardner Sundström.

Står ni långt ifrån varandra?

– Ibland kan man tro det, men sedan blir det plötsligt klart i alla fall.

Lägre personalomsättning
Det var när Handels avtal blev klart den 7 april som Kommunal började förhandla på allvar. Avtalet ger de butiksanställda 4,7 procent eller 971 kronor mer på två år.

Att höja lönerna lika mycket i kommuner och landsting kostar mer, enligt Ingela Gardner Sundström. Orsaken är att personalomsättningen är större i handeln. Därmed sänks den totala lönenivån. Nyanställda börjar med lägre löner.

– Vi har inte samma möjligheter till avräkningar på kostnadsnivån. Inom handeln slutar mellan 20 och 25 procent av personalen på ett år. Så ser det inte ut i den offentliga världen. Vi har mycket mer stabil personal, säger hon.

Både Kommunals ordförande Ylva Thörn och avtalssekreterare Håkan Pettersson avgår på kongressen den 7–11 juni. Om det inte finns något nytt avtal då får den nya ledningen ta vid.

– Alla kandidater är redan inblandade i avtalsförhandlingarna så det innebär inga problem, säger Håkan Pettersson och tillägger:

– Det är fortfarande fler veckor kvar att förhandla på.

Retroaktiva pengar
Avtalet gick ut den 31 mars. Hittills har alla SKL:s avtal gett löneökningar från den 1 april. Kommunals medlemmar kan räkna med retroaktiva pengar. Frågan är bara när de betalas ut. Efter det centrala avtalet väntar lokala förhandlingar. De nya lönerna betalas inte ut förrän förhandlingarna är klara.

Ytterligare en rad av Kommunals avtal löper ut i vår och i sommar. Den 30 juni går avtalet med Vårdföretagarna ut. Den 31 maj går avtalet med Arbetsgivarföreningen KFO ut.