Förhandlingarna mellan fackförbundet Handels och Frisörföretagarna har strandat, meddelar arbetsgivarna.

– Vi har gjort allt vi kan för att få till ett bra avtal, men arbetsgivaren har hela tiden agerat lustigt. Det motbud vi har fått står långt ifrån de övriga uppgörelser vi har i dag. Det kan vi inte acceptera, säger Linda Palmetzhofer, ansvarig ombudsman på Handels, i ett pressmeddelande.

Under torsdagen avslutade Handels förhandlingarna i och med att parterna stod så långt ifrån varandra. Handels fick veta att förhandlingarna mellan parterna hade strandat genom Frisörföretagarnas blogg.

– Säger de att förhandlingarna strandat så ligger bollen hos dem att kontakta medlarna, säger Linda Palmetzhofer till Handelsnytt.

Handels menar att det behövs hjälp utifrån för att förhandlingarna ska fortsätta i konstruktiv anda.

– Vi varslar inte just nu, utan avvaktar arbetsgivarens nästa steg, avslutar Linda Palmetzhofer i pressmeddelandet.