Illustratören Emma Virke har vunnit pris i en tävling för grafisk design och illustration. Bilden, som gjorts för LO-Tidningens serie om anhörigvård, är uppriktig, kärleksfull och komplex, enligt juryn.

Illustratören Emma Virke har fått silvermedalj i tävlingen Kolla!, klassen Redaktionell illustration.

Sedan LO-Tidningens avdelning Inblick startade i november 2009 har Emma Virke illustrerat artikelserierna. Till reportagen om anhörigvård gjorde hon ett collage där en vuxen person tar hand om sin lilla förälder.

– Det handlar om att gamla blir som barn igen. Många har dåligt samvete över att man inte hinner med sina föräldrar. Men samtidigt vill jag skildra kärleken, man vill vara där, inte sätta dem på något hem, säger hon om tankarna bakom bilden.

Emma Virke arbetar med utställningar, illustrationer i tidningar och formger till exempel webbsidor. Blandningen tilltalar.

– Just nu är bildskapandet det roligaste.

Förra året vann hon en bilderbokstävling på Natur och Kulturs förlag. I boken Mops står hon för illustrationerna till författaren Eva Lindströms text.

Nästa höst kommer hennes egna bilderbok ut, Brevet till månen på Alvina förlag. I den har hon också skrivit texten.

– Jag ska skriva kontrakt i dag, säger hon.