Måleriavtalets parter har täta kontakter med medlarna, men de stora frågorna är fortfarande olösta.
– Jag är bekymrad över om vi ska lyckas få till ett avtal utan konflikt, säger Micke Johansson, förhandlingschef för Målareförbundet.

De senaste dagarna har Målareförbundet och arbetsgivarna i Målaremästarna haft flera kontakter med medlarna. Samtalen fortsätter i dag.

Enligt Micke Johansson på Målareförbundet har medlarna gjort några trevare, och ett bud kan komma inom de närmsta dagarna.

– Vi räknar troligen med slutbud på onsdag kväll, säger han.

Semesterkassa stötesten
Men medlarna har fortfarande stora frågor kvar att lösa. Den främsta gäller målarnas semesterkassa som arbetsgivarna vill avskaffa och facket behålla.

– Medlarna har ett mission impossible, kan man säga, konstaterar Micke Johansson.

En annan svårlöst fråga blir lönenivåerna.

– Medlarna har sin instruktionsbok och enligt den ska vi inte få mer än industrin, men vi har krävt mer, så vi får se hur det blir.

Smärtfria småförhandlingar
Samtidigt som medlingen rullar vidare träffas också parterna på egen hand. De har beslutat att lösa några småfrågor utan medlarhjälp, och enligt Micke Johansson har de förhandlingarna gått ganska smärtfritt. 

– Det har gått förvånansvärt smidigt, men de svåra frågorna ligger hos medlarna, och där står vi fortfarande väldigt långt ifrån varandra.