Pappersförhandlingarna är inne i ett intensivt skede. Parterna skiljdes åt strax efter midnatt men träffades igen klockan 10 i förmiddags.

 

Sedan i går förmiddag har Pappers har också sin stora avtalsdelegation inkallad så att facket snabbt kan ta ställning till de förslag som kommer upp i förhandlingarna.

 

Samtidigt som förhandlingarna nu går in i ett intensivt slutskede rullar övertidsblockande på samtliga bruk vidare, liksom strejken på sex pappersbruk. Enligt arbetsgivarna har strejken som pågått i sex dagar hittills kostat drygt 300 miljoner kronor i förlorade exportintäkter.

 

Och kostnaderna kan öka kraftigt om parterna inte enas under veckan. På måndag utvidgas strejken då arbetet läggs ned på ytterligare sex bruk. Samtidigt läggs också arbetet ned på Vaggeryds pappersmassebruk där Pappers varslat om strejk för att företaget brutit mot övertidsblockaden.