Vårbudgeten för 2010 är presenterad. Eftersom den är på tolv tusen sidor och med många invecklade diagram har vi gjort modellen frågor och svar, för att öka förutsättningarna för att det blir relevant information.
 

 

Fråga: Kommer fler vargar att få skjutas?

Svar: Ja. Omsorgen om vilddjur gäller framför allt Afrika. Noshörningar, lejon och andra rara afrikanska djur ska vi värna om. Aggressiva inhemska djur måste på sikt förvisas till djurparker.

Fråga: Saabaffären … vad ska man tro om den där Muller?

Svar: Ja du. Om jag säger så här: Jag skulle inte låna ut ett skohorn utan snöre till den mannen!

Fråga: Jag tycker att vi halkat vid sidan av ämnet, vårbudgeten. Jag tycker att det är strongt av Anders Borg att han lyckats skapa reda i det kaos bolsjevikerna lämnade efter sig. Så frågan: är Borg släkt med tennisvirtuosen Björn Borg?

Svar: Ja, BB är AB:s farbror och båda kan räkna till sex, vid tiebreake lite längre. Raska gossar!

Fråga: Maud Olofsson har ju hamnat i bakgrunden. Laddar hon?

Svar: Ja, i så fall laddar hon väl något nytt kärnkraftsaggregat. Men partistrategerna är bekymrade över Mauds frånvaro – ja, dom socialdemokratiska strategerna, alltså.

Fråga: Ewa Björling … finns hon där, jag har en fråga.

Svar: Ewa är ute just nu. Men med hjälp av den typ av övervakningsutrustning som hon ville kursa till den stabila diktaturen Libyen så ska vi snart hitta henne.

Fråga: Tobbe Billström vill ju satsa på att man ska bygga flyktingmottagningar nära flyktingarnas hemländer. Jag tycker jag har hört den där refrängen tidigare…

Svar: Stämmer bra det, bror. Schlagerkungen Bert Karlsson, Skara, och hans Ny Demokrati var inne på det. Billströms enda insats för miljön är att återanvända gamla ND-krav.

Fråga: Inlandsministern Sten Tolgfors vill ju satsa på ubåtar. Finns det någon regionalpolitisk inriktning i satsningen?

Svar: Det ryktas om att en av båtarna ska förläggas till Hjälmaren, nära Tolgfors hemtrakter. En av fördelarna är att risken för fientliga angrepp kan minimeras till det yttersta. Däremot finns det elaka minkar i området.

Fråga: Har regeringen aviserat att alla bidragstagare ska få stora illröda kuvert hem i brevlådan med texten ”Här kommer pengar från staten”?

Svar: Helt fel! Däremot har man talat om illrosa kuvert med den texten. Nästa fråga!

Fråga: Står det något i vårproppen om att skolgårdarna ska kallas kaserngårdar, att rastvakterna ska kallas sergeanter  och att rektor ska kallas överste?

Svar. Nej, den hårt pressade Jan Björklund hann nog inte med det.

Fråga: Har kulturministern aviserat att man ska stoppa bidrag till ”författare” som ger ut verk med svordomar och könsord?

Svar: Nej, däremot kan det bli ett ingripande per vers.

Därmed ska allt kring vårproppen vara avklarat och politiken kan övergå till att handla om Monas väskval, Eskil Erlandssons hingstar och Anders Borgs öronring.

Nästa vecka: Thomas Östros och den unge Kekkonen, jämförande studie,  samt Quiz om Carl Bildt.

 

 

Peter Swedenmark